Ingrijire tatuaje

PROCESUL DE VINDECARE AL UNUI TATUAJ

PROCESUL DE VINDECARE AL UNUI TATUAJ

Fiecare tatuaj trece printr-un anumit proces de videcare. Acest proces se împarte în mod normal în trei stadii diferite, iar acestea, la rândul lor, pot fi împărțite pe zile. Cu toate că fiecare persoană are metabolismul diferit, vom încerca să explicăm la ce te poți aștepta în procesul de vindecare al tatuajului tău.

Ca orice alt tip de rană deschisă de pe corp, pielea tatuată trebuie protejată de bacteriile dăunătoare din mediul înconjurător și trebuie lăsată să se regenereze complet înainte de a continua tatuajul.

Această regenerare este procesul prin care trece tatuajul pe măsură ce se vindecă, până în momentul în care pielea ajunge să fie exact cum era înainte de tatuaj, exceptând faptul că acum e plină cu mii de micropigmente de culoare.

Stadiul I (zilele 1-6)

Etapa 1

 • Întotdeauna spălați-vă pe mâini înainte de a atinge tatuajul sau folosiți mănuși de unică folosință.
 • Prima etapă de vindecare va dura cam o săptămână, în funcție și de metabolismul fiecăruia.
 • NU îndepărtați coaja care se formează, deoarece va întârzia procesul de vindecare și s-ar putea elimina și culoare din tatuaj.
 • Curățați delicat tatuajul, o dată pe zi, cu apă călduță și uscați-l prin tamponare, iar apoi aplicați un strat subțire de BEPANTHEN UNGUENT. NU îl stergeți și nu folosiți prosoape textile.
 • Pe tatuaj trebuie aplicat BEPANTHEN UNGUENT de 4-5 ori pe zi, în așa fel încât el să nu fie uscat.
 • Nu vă îngrijorați dacă este puțin învinețit, umflat sau înroșit pentru câteva zile, dar consultați un medic dacă simptomele nu se ameliorează sau se înrăutățesc.
Stadiul I (zilele 1-6)
Stadiul II (zilele 7-14)

Stadiul II (zilele 7-14)

Etapa 2

 • Această etapă poate dura aproximativ o săptămână (în funcție de metabolismul fiecăruia).
 • Va începe să se usuce pielea/coaja, să se exfolieze și să cadă. NU o îndepărta prematur.
 • Tatuajul te poate mânca, NU te scărpina. Aplică BEPANTHEN UNGUENT pentru a hidrata zona și pentru a scăpa de mâncărimi.
 • Zona dimprejurul tatuajului s-ar putea strânge. Este un lucru normal – aplică UNGUENT pentru a reduce senzația.
 • Tatuajul va arăta ca o bucată de piele de șarpe pentru câteva zile – îndură și așteaptă ca să se exfolieze natural. În general coaja va cădea în momentul în care îți dai tatuajul cu cremă.

Stadiul III (zilele 15-30)

 • Ai reușit și ai ajuns în etapa a treia de vindecare a tatuajului. Până acum ar trebui ca toată coaja să cadă și exfolierea să se termine (cu toate că zonele în care coaja a fost mai groasă ar mai putea fi câteva urme).
 • Zona tatuată va fi cel mai probabil încă uscată și ușor sensibilă la atingere. Continuă să o hidratezi, mai ales atunci când simți că e, sau arată, uscată.
 • În această perioadă tatuajul tău va arăta ușor neclar, plat și solzos – poate arăta chiar puțin strălucitor la lumină.
 • În general încă este un strat foarte fin de piele peste tatuaj în aceasta etapă, dar acesta va dispărea de la sine în următoarea lună (sau două) până când pielea ta se va regenera în totalitate –  claritatea și frumusețea tatuajului vor reveni în momentul în care noile straturi de piele vor ieși la suprafață.
 • Aceasta este perioada perfectă să îți verifici tatuajul de defecte precum pete, decolorări sau orice altceva ce s-ar fi putut întâmpla în timpul tatuajului sau pe perioada de vindecare.
Stadiul III (zilele 15-30)
Când este un tatuaj complet vindecat?

Când este un tatuaj complet vindecat?

Deși pielea ta ar trebui să arate normal după 2-3 săptămâni de vindecare, straturile mai adânci ale pielii vor fi încă în proces de a se vindeca. Stratul de piele de la suprafață se va vindeca întotdeauna cel mai repede, deoarece este foarte important să blocheze accesul bacteriilor cauzatoare de infecții în rană.

Straturile inferioare ale pielii se vor vindeca în totalitate în 3-4 luni, cu toate că tatuajul tău va arăta clar și bine definit cu mult înainte ca această perioadă să se termine.

Așadar e greu de spus când un tatuaj este complet vindecat, deoarece fiecare persoană se vindecă diferit. De asemenea depinde de diferiți factori, precum dimensiunea tatuajului și tehnica artistului (dacă a fost mai brutal și a apăsat mai mult decât era necesar, tatuajul, probabil se va vindeca mai greu).

Dacă au trecut între 4 și 6 luni de când ai lucrat ultima dată la tatuaj (fie de la programarea inițială, fie de la retuș), este relativ sigur să spunem că zona tatuajului s-a vindecat complet sau, cel puțin, este foarte aproape de vindecarea completă.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

GRAVEYARD STREET

CONTACT

Ne puteți contacta folosind formularul de contact al site-ului.

De asemenea, ne puteți contacta pe WhatsApp la numărul de telefon 0723 078 430.

Email: tattoo@graveyardstreet.ro

Ne puteți urmări și pe rețelele de socializare Facebook si Instagram @GraveyardStreet